Overstappen van gas naar inductie?

f1d8f840435aa9bbe75e097ee99c9545@2x

Dat iedereen van het gas af moet is geen nieuws. Dan is elektrisch koken de meest voor de hand liggende keuze. Als je gaat koken op een inductie kookplaat, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit item vertellen we je graag waar je rekening mee dient te houden als je overstapt van het gas naar inductie koken.

Inductie koken? Waarmee moet ik rekening houden.

Wanneer je van het gas overstapt op inductie koken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Zorg voor de juiste aansluiting van de inductiekookplaat en het aantal fasen waarop jouw keuken is aangesloten. De meterkast moet hiervoor de juiste aansluiting(en) hebben. Tevens zijn niet alle pannen geschikt voor het inductie koken. Inductie pannen hebben namelijk een soort magneet, die in contact komt met de inductiekookplaat. Doordat het contact ontstaat, wordt de pan verwarmt. Indien de pan geen contact maakt met de plaat, wordt de plaat niet warm.

Voordelen van koken op inductie.

Koken op inductie scheelt ook veel energie, omdat er geen warme verloren gaat langs de pan. Ook zijn de toenemende kosten voor gas, is een goede reden om over te stappen op elektrisch koken.

Een inductiekookplaat is ook makkelijker schoon te maken. Dus geen nare hoekjes of pitten waarachter etens- en vetresten achterblijven. Daarnaast is inductie koken ook veiliger, omdat de kookplaat niet alleen snel warm wordt, maar ook snel afkoelt.

Extra functies? Ga voor een kookplaat met timer functie, kinderslot of overkook begrenzing. Hulp nodig bij het vinden van de juiste kookplaat, neem contact met ons op.

misschien ook interessant

Energieverbruik van een Quooker?

De laatste jaren kom je ze steeds meer tegen, kranen die direct kokend heet water leveren. De bekendste is de Quooker, die erg handig is als je gelijk een glas thee wilt hebben en niet wilt wachten tot het water kookt. Maar hoe zit het met het energieverbruik van de Quooker? Welke methode is uiteindelijk energiezuiniger: de Quooker of de waterkoker?