Welke vaatwasser moet ik kiezen?

f765ff7b77176e35cb4b721617b9f181@2x

Een vaatwasser; we kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Sterker nog, in vrijwel alle nieuwbouw keukens plaatsen wij een vaatwasser. Een vaatwasser verlicht niet alleen de huishoudelijke taken, maar verbruikt ook minder water ten opzichte van afwassen met de hand. Wij krijgen met enige regelmaat de vraag; welke vaatwasser moet ik kiezen?’ Hierbij kijken we naar de wensen die je hebt en vinden wij een vaatwasser die bij je past. Hieronder alvast enkele tips voor het maken van de juiste keuze.

Vaatwasser formaat

Heb je een groot huishouden of ben je alleen? Vooraf is het altijd wel even handig om te kijken welk formaat bij je gezinssamenstelling past. Vaatwassers zijn er in verschillende formaten, waarbij wij niet alleen rekening houden met de gezinssamenstelling, maar ook met het formaat van de keuken.

Je kunt, indien gewenst, de vaatwasser op ooghoogte laten plaatsen, zodat je minder hoeft te bukken bij het in en uitladen van de vaat. Echter worden de meeste vaatwasser nog gewoon op de grond geplaatst, omdat dit aansluit-technisch ook het makkelijkst is.

Energielabel van de vaatwasser

Elektrische apparaten zijn voorzien van een energielabel. Hoe nieuwer het apparaat, hoe zuiniger deze meestal is. Als wij spreken over een energiezuinige vaatwasser, dan hebben wij het over een vaatwasser die een laag water- en stroomverbruik heeft. Koop je een model met energielabel A, dan bespaar je meer water en energie dan met een model met een lager label, hetzij B, C en D.. De energiezuinigheid wordt aangegeven met de letters A tot en met D, waarbij A+++ het meest zuinig is.

Voor welke vaatwasser ga je?

Wil je ook een nieuwe vaatwasser aanschaffen? Houd dan rekening met bovengenoemde. Hulp nodig bij het vinden van de juiste vaatwasser? Dan ben je van harte welkom in onze showroom, waar één van onze adviseurs je graag adviseert. Maak gerust een afspraak per e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

misschien ook interessant

Energieverbruik van een Quooker?

De laatste jaren kom je ze steeds meer tegen, kranen die direct kokend heet water leveren. De bekendste is de Quooker, die erg handig is als je gelijk een glas thee wilt hebben en niet wilt wachten tot het water kookt. Maar hoe zit het met het energieverbruik van de Quooker? Welke methode is uiteindelijk energiezuiniger: de Quooker of de waterkoker?